Bij BillyBird Park Drakenrijk (in Reuver) werk je op de verschillende afdelingen waaronder receptie, horeca, toezicht en algemene taken. Het is een leuke, flexibele functie met veel afwisseling in taken en verantwoordelijkheden en de vrijheid om die goed uit te voerenJe wordt natuurlijk goed ingewerkt en we zorgen voor begeleiding. Je staat er nooit alleen voor. 

Chris – Parkmanager

Mijn naam is Chris Janssen. Ik werk al bij Drakenrijk sinds de zomer van 2018. Afgelopen zomer was ik leidinggevende. In de zomer van 2021 word ik parkmanager. Als Leidinggevende van Drakenrijk ben je eigenlijk met alles bezig. Je zorgt dat de hele dag overal zo goed mogelijk verloopt. Dit kan bij de receptie zijn, maar ook bij de Beachbar of bij het toezicht op het water. Erg gevarieerd en leuk werk met verantwoordelijkheid. En het sluit perfect aan bij mijn opleiding Toerisme en Recreatie.

“Als leidinggevende zorg je dat de hele dat alles goed verloopt.”

Werken bij Drakenrijk voelt voor mij vaak niet als werk, maar als een vakantiedag met vrienden. Vooruit, het is hard werken, maar na het werk blijven we vaak met collega’s nog wat drinken en hebben we het park voor onszelf. Dat is wel vaak het moment waar iedereen voor werkt. ’s Avonds lekker afschakelen met alle collega’s. De variatie van het werk en de verantwoordelijkheid die je krijgt, dat maakt het leuk. Natuurlijk vind ik het fantastisch om gasten blij te maken en een top dag te bezorgen. Daar doe je het voor.

“Werken bij Drakenrijk voelt voor mij vaak niet als werk, maar als een vakantiedag met vrienden.”

Natuurlijk is niet alles aan het werken bij Drakenrijk even leuk. Ik vind het bijvoorbeeld niet zo leuk om prullenbakken leeg te maken en de zakken te vervangen, maar ook dat hoort erbij. Een topdag heb ik wanneer het op het park lekker druk is en er veel te doen is. Lichtelijk chaotisch en hard werken, maar wel rustig blijven. Na het werk een ijskoud biertje openen en genieten van het leven met de collega’s.

“Ik heb een topdag als het lekker druk is geweest en ik na het werk een ijskoud biertje mag openen en kan nagenieten met collega’s.”

Binnen BillyBird heb ik één groot voorbeeld en dat is Bram Döpp, zonder twijfel! Deze jongen werkt ontzettend hard en weet alles van het hele park, achter de schermen regelt hij ontzettend veel en hij blijft altijd rustig. Ook bij calamiteiten en hij is goed in EHBO. Van hem zou ik nog wel willen leren.

Ik werd ingewerkt door Bram en Daan op de receptie en bij de horeca en heb mij door de jaren heen opgewerkt. Mijn tip: gewoon doen en beginnen. In 2021 ga ik ervoor zorgen dat er opleidingsboekjes komen voor de nieuwe medewerkers, waardoor het nog makkelijker wordt om bij Drakenrijk te beginnen. Ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan en hoop dat al mijn andere collega’s dat ook kunnen zeggen.

“Bij BillyBird zeggen ze werken met plezier aan plezier en dat klopt helemaal. ”

Bij BillyBird zeggen ze werken met plezier aan plezier en dat klopt helemaal. Het is gezellig met collega’s en je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar ook vrijheid. Mijn leukste herinnering aan het werken bij BillyBird is dat we met een aantal collega’s een dansje hadden gezien. Iedere keer dat het liedje uit de boxen klonk, gingen we met z’n allen meedansen. Het hele strand lag op dat moment vol! haha…

werken-bij-drakenrijk

Kelly – Leidinggevende bij de receptie

Hoi, Ik ben Kelly. Ik werk als leidinggevende bij de receptie van BillyBird Park Drakenrijk. Net als iedereen werk ik als leidinggevende mee op de receptie. Ik doe de kassa, neem de telefoon aan en zie erop toe dat alles juist gebeurd. Als leidinggevende stuur ik het team aan bij de dagelijkse werkzaamheden en maak ik het rooster voor de werkplekken en controleer ik of iedereen op tijd pauze neemt.

“Net als iedereen werk ik als leidinggevende mee op de receptie.”

Bij Drakenrijk zijn er genoeg kansen om te switchen tussen bepaalde functies. Ik ben in het eerste jaar begonnen bij de horeca en werk nu, na een paar jaar, als leidinggevende bij de receptie.  Ik vind het super fijn dat ik die kans heb gekregen. Hier kan ik mijzelf ontwikkelen en mijn sterke kanten laten zien. Ik vind het contact met gasten bijvoorbeeld erg leuk. Ik herken er ondertussen al best wel wat en probeer altijd een praatje te maken.

“Bij Drakenrijk zijn er genoeg kansen om te switchen tussen bepaalde functies.”

We werken bij Drakenrijk met een aantal medewerkers, die iedere zomer weer terugkeren. Er is ieder jaar werk van de meivakantie tot en met het einde van de zomer. Een jaar heb ik niet kunnen werken, omdat ik toen stage liep voor mijn MBO opleiding recreatie. Dit was geen enkel probleem. Het jaar daarop kon ik weer gewoon terug komen en bijkletsen met iedereen. Super fijn!

Het is een top dag bij BillyBird als het lekker weer is, het druk is op het park, er genoeg collega’s zijn en iedereen op de plek staat, waarbij hij of zij het beste uit zichzelf kan halen en prettig kan werken. Natuurlijk is het fijn als alles op rolletjes loopt en er geen onverwachtse dingen gebeuren. Een top dag bij BillyBird hoort afgesloten te worden met een drankje. Gezellig met alle collega’s.

“We proberen elkaar te helpen en zijn echt een team.”

De lange dagen zijn wel eens lastig, omdat ik een chronische ziekte aan mijn benen heb, maar hier wordt gelukkig altijd door iedereen rekening mee gehouden. We proberen elkaar te helpen en zijn echt een team. Aan het eind van de dag zingen en dansen we samen tijdens het poetsen, maken we grappige filmpjes bij de speeltoestellen, chillen we achter de BeachBar en we hebben natuurlijk elk jaar een teamuitje en personeelsfeest.

werken-bij-drakenrijk

Mike – Allround medewerker

Ha, ik ben Mike en ik ben in de zomer van 2020 begonnen als Allround medewerker bij BillyBird Park Drakenrijk. Dat houdt in dat je mij overal tegen komt op het park. Van de receptie tot aan de tipi. Kortom, ik weet hoe je de overheerlijke cocktails maakt in de BeachBar, tot lekkere frietjes en snacks bakt voor de gasten, die blijven eten op het park. Maar ook hoe je de gasten vriendelijk welkom heet.

“Ik weet hoe je de overheerlijke cocktails maakt in de BeachBar, maar ook hoe je knapperige frietjes bakt in het cafetaria.”

Op mijn eerste dag werd ik met open armen ontvangen, ondanks de drukke dag. En dagelijks werden mij dingen aangeleerd. Het hele traject, van het sollicitatieproces totdat ik zelf dingen zelfstandig kon doen heb ik enorm positief ervaren. Mijn grootste voorbeeld bij BillyBird is Chris. Hij heeft mij begeleid toen ik bij Drakenrijk begon. Ik voelde mij door hem snel op mijn gemak en gedurende het seizoen heeft hij mij van alles en nog wat geleerd over het werk . Complimenten voor Chris.

Het is enorm leuk om gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Als gasten tevreden zijn, dan ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Het is soms hard werken, maar dat is niet zo erg, want je werkt lekker buiten, maakt een praatje met de gasten en gasten waarderen het altijd als je tijd voor ze vrij maakt. Ondanks al het harde werken, voelt het ook een klein beetje als vakantie. Het strand ligt lekker vol en meestal schijnt het zonnetje. Dat is wat je wil. Het minst leuke dat ik kan bedenken tijdens het werken bij BillyBird is dat je vrienden ook weleens vrij zijn en dan langs komen en een lekkere, verkoelende duik nemen, terwijl ik hard sta te werken. Dan denk ik weleens ‘Ah, dat had ik ook wel even willen doen’.

“De gasten waarderen het altijd als je tijd voor ze vrij maakt”

Bij Drakenrijk werk je met je team van collega’s aan een topdag. Het is voor mij een topdag wanneer ik blije gasten zie en de bezoekersaantallen aan het eind van de dag flink zijn opgelopen. Als de gasten zich vermaken, ben ik ook blij en sluit ik mijn dag goed af.

“Het leuke aan BillyBird als werkgever is dat je na werktijd altijd nog wel even lekker kan nagenieten met collega’s .”

Het leuke aan BillyBird als werkgever is dat je na werktijd altijd nog wel even lekker kan nagenieten met collega’s en weer kunt terugkijken op een geslaagde dag. Ondanks het harde werken, zit je wel lekker in de zon en maak je gezellige praatjes met gasten. En als alle werkzaamheden klaar zijn en alle gasten zijn weg, dan kun je een lekker, welverdiende plons nemen in het verkoelende water. Wat trouwens ook leuk is, ondanks de coronamaatregelen kijken ze bij BillyBird altijd naar de positieve kant, naar wat wel nog mogelijk is. Zo waren er in de zomer van 2020 toch nog twee kleine evenementen met artiesten. Als je dan mag werken, kun je ook nog meegenieten.

Copyright BillyBird