Openluchtwembad Het Run (in Drunen) is hét grootste en verwarmde openluchtzwembad van de omgeving. Het is er ruim opgezet, met een leuk waterglijbaan en een gezellige (water)speeltuin voor de allerkleinsten. Kortom een plek voor iedereen waar je met kunt genieten van verwarmd zwemwater, warme douches, goed verzorgde horeca, sportcourt, beschutte ligweiden met voldoende schaduwplaatsen, een zonnig gelegen terras en veel activiteiten voor jong en oud.

Suzanne – receptiemedewerker

Ik ben Suzanne, 22 jaar en sinds deze zomer ben ik werkzaam bij de receptie van Openluchtzwembad Het Run in Drunen. Ik heb Sociale Geografie en Culturele Antropologie gestudeerd en in mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk.

“Wij proberen bij de receptie de tijd te nemen en het zo makkelijk mogelijk te maken voor deze mensen.”

Bij het werk op de receptie kan ik kennis uit de sociale wetenschappen toepassen. Het Run ontvangt een grote diversiteit aan badgasten. Mensen met verschillende leeftijden, culturen, en besteedbaar inkomen, maar ook mensen die niet recreatief maar sportief of wegens medische redenen komen zwemmen. Het Run heeft een speciale kortingsactie voor mensen met een Heusdenpas, zodat ook zij heerlijk kunnen genieten van een leuke zomer aan het zwembad. Binnen de Heusdenpas-groep zijn er mensen die laaggeletterd zijn of die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Wij proberen bij de receptie de tijd te nemen en het zo makkelijk mogelijk te maken voor deze mensen. Het is belangrijk dat iedereen zich betrokken prettig en gelijk behandeld voelt, ongeacht verschillende financiële of culturele achtergronden.

“Het allerleukste aan werken bij Het Run vind ik de ontspanning en gezelligheid, die de gasten ervaren, maar zeker ook de gedrevenheid van het personeel om iedereen zich welkom te laten voelen.”

Het allerleukste aan werken bij Het Run vind ik de ontspanning en gezelligheid, die de gasten ervaren, maar zeker ook de gedrevenheid van het personeel om iedereen zich welkom te laten voelen. Billy Bird’s motto ‘Happy Together’ komt hier zeker tot zijn recht en ik ben blij dat ik hieraan mag bijdragen.

Carlien – Toezichthouder

Mijn naam is Carlien. Ik werk als toezichthouder bij BillyBird Openluchtzwembad Het Run. Dit houdt in dat ik de gasten in het zwembad in de gaten hou en kijk of iedereen zich aan de regels houdt. Dit doe ik vanuit de uitkijktoren. Als iemand hulp nodig heeft, omdat hij of zij zich pijn heeft gedaan, dan zorg ik dat hij of zij geholpen wordt. Verder loop ik vaker rond het zwembad. Hier hou ik toezicht, maar kan ik ook contact maken met gasten. Dat is vanuit de grond een stuk gemakkelijker. Ik zorg dat het zwembad schoon blijft en het water op tijd gecontroleerd wordt op kwaliteit.

“Natuurlijk is het fijn om geld te verdienen, maar bij Het Run heb je ook gewoon te maken met een gezellige werk sfeer.”

Tijdens mijn eerste werkdag bij Het Run heb ik met een andere collega meegelopen en kon ik zelf nog een beetje ontdekken wat ik leuk vond. Ik werk nu ruim een jaar bij Het Run en natuurlijk is het fijn om geld te verdienen, maar bij Het Run heb je ook gewoon te maken met een gezellige werk sfeer. Je hebt een top baas die er altijd voor zorgt dat het gezellig is. Na het werken wordt de dag vaak nog even met z’n allen afgesloten. Ik heb er nieuwe vrienden bij dankzij het werken bij het Run en we hebben samen veel plezier op de personeelsfeesten.

“Het leukste aan werken bij BillyBird vind ik dat je tijdens het werken ook een keer een grapje kan maken en dat je flexibel kunt aangeven wanneer je kunt werken.”

Het leukste aan werken bij BillyBird vind ik dat je tijdens het werken ook een keer een grapje kan maken en dat je flexibel kunt aangeven wanneer je kunt werken. Op warme dagen wordt er wel van je verwacht dat je komt werken bij Het Run, maar dat is logisch want dan is het druk bij het zwembad. Voor mij is het een echte top dag wanneer het lekker weer is en het gezellig druk is. Natuurlijk hoort een gezellige afsluiter aan het eind van de werkdag er dan bij.

“Ik ga altijd met plezier naar mijn werk, omdat ik weet wat me te wachten staat en het altijd gezellig is.”

Het werken bij het Run sluit goed aan bij mijn opleiding Sport en Bewegen. Ik ben zelf in mijn vrije tijd veel bezig met hockeyen. Naast het werken bij het Run heb ik genoeg tijd om twee keer per week te trainen, een wedstrijd te spelen en een team te trainen en coachen. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk, omdat ik weet wat me te wachten staat en het altijd gezellig is. Als je iets verkeerd doet, krijg je op een fijne manier feedback van Stanley, de manager op het zwembad.

“Tijdens het werken ontstond er een spontaan watergevecht. Dat kan gewoon bij Het Run.”

De meest leuke ervaring die ik bij het Run heb meegemaakt, ontstond spontaan. Ik was toezicht aan het houden en een vriendin van mij zei tegen een jongentje met een waterpistool dat hij mij nat moest spuiten. En zo ontstond er een spontaan watergevecht. Dat kan gewoon bij Het Run en op een warme dag is het wel lekker om een beetje afkoeling te krijgen. Zo blijf je toch scherp en kan je je werk beter blijven doen.

Annelore

Annelore – Horecamedewerker

Hoi, mijn naam is Annelore. Ik werk als horecamedewerker bij Het Run. Als horecamedewerker bij het Run sta ik vaak achter de kassa om bestellingen op te nemen. Gasten bestellen bij mij iets verfrissend te drinken of iets lekkers voor de lunch.

“Het is allemaal niet zo moeilijk, dus ik had het al vrij snel zelf door.”

Ik werk bij Het Run sinds de zomer van 2019. Op mijn eerste dag kreeg ik uitleg over hoe alles in de horeca werkt. Het is allemaal niet zo moeilijk, dus ik had het al vrij snel zelf door. De parkmanager van Het Run, Stanley is heel betrokken. Ik hoop dat ik een keer de kans krijg om ook achter de receptie te staan, zodat ik nog iets meer zelfvertrouwen kan opbouwen.

“Het leuke aan werken bij BillyBird is dat je samenwerkt in een team met jongens en meiden van je eigen leeftijd.”

Het leuke aan werken bij BillyBird is dat je samenwerkt in een team met jongens en meiden van je eigen leeftijd. Dat vind ik heel gezellig. Het leukste is dat ik mijn collega’s ook buiten werktijden zie. Het zijn vriendinnen geworden.

Het Run blijft helaas gesloten met slecht weer, dus ik hoop altijd op een mooie zomer. Een topdag bij BillyBird betekent voor mij een ’s zomerse, niet te warme dag, waarop ik samen met vriendinnen bij het Run kan werken, kletsen en kan lachen.

De leukste activiteit van het jaar is het personeelsfeest aan het einde van het seizoen.

Copyright BillyBird